TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

Okulumuz, Konya  İlinin Karapınar ilçesinin Sazlıpınar (Rakka) köyünde 1960 yılında Sazlıpınar İlkokulu olarak açılmıştır. Şuan Sağlık Ocağı (Sağlık Evi) olarak hizmet veren binada  iki derslik  olarak 1997  yılına kadar ilkokul daha sonra İlköğretim olarak hizmet vermiştir.

14.10.2016 1155

        Okulumuz, Konya  İlinin Karapınar ilçesinin Sazlıpınar (Rakka) köyünde 1960 yılında Sazlıpınar İlkokulu olarak açılmıştır. Şuan Sağlık Ocağı (Sağlık Evi) olarak hizmet veren binada  iki derslik  olarak 1997  yılına kadar ilkokul daha sonra İlköğretim olarak hizmet vermiştir.

Okulumuz; sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilince derslik yetersizliğinden dolayı 1999 yılında yapılan şuan ki iki katlı binada 1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren  eğitim öğretime başlamıştır. Taşıma merkezli okul olarak hizmet veren okulumuza  Merdivenli, Ersenler, Karaçukur, Derbent, Kurumlar, Kuzukuyu, Çukurkuyu, İncekara ve Küçükaşlama yerleşim yerlerinden  öğrenciler gelmektedir. Küçükaşlama köyünden ortaokul öğrencileri taşımalı gelirken diğer yerleşim yerlerinden  hem  ilkokul hem de ortaokul öğrencileri taşımalı olarak gelmektedir. Daha önceki senelerde taşımalı öğrencilere yemekhane olarak okulun bodrum katı düzenlenmiş iken 2012 yılından bu yana okul bahçesine  yapılan çok amaçlı salon aynı zamanda taşımalı öğrencilere yemekhane olarak hizmet vermektedir.

Okulumuzun tapusu Özel İdarenin mülkiyetinde olup 6035 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Okul binasının kapladığı alan 640m2 dir. Bahçe alanı 5395m2dir.